Geçtiğimiz günlerde Google, Made by Google lansmanı ile birlikte Pixel 5’i tanıttı. Telefon Google tarafından Pixel 3 modelinden beri sahip olunan kablosuz şarj imkanına sahipti. Ancak Pixel 3 arkası tamamen cam olduğu için bu konuda akıllarda soru işareti bırakmazken Pixel 5 modelinin gövdesi alüminyum. Biraz kafa karıştırıcı olduğu gerçek, ancak buna da bir çözüm bulunmuş.
Google müşterisinin kalbini Pixel 5 ile sadece tasarım veya kablosuz şarj özelliğini kullanarak çalmıyor. Aynı zamanda Pixel 5 tamamen geri dönüştürülmüş alüminyum kullanılarak üretiliyor. Çevre dostu kişilerin de ilk tercihi olacak gibi duran Pixel 5 ve alüminyum gövdesi çok ses getirdi.
Google Pixel 5’teki Sır, Biyo Reçine Kaplama
Daha önce de kablosuz şarj özelliğini piyasaya sürülen cihaz hiçbir alüminyum kasaya sahip telefon için bu özelliği kullanılabilir hale getirmeyi başaramamıştı. Geçtiğimiz günlerde Made by Google lansmanında Pixel 5 modelinde bunu yapmayı başardığını söyleyen şirket, dikkatleri üzerine çekti.
Alüminyum gövdeyle ürettikleri Pixel 5 modeline nasıl kablosuz şark özelliği sağladığını merak edenlerden saklamadı ve sırrını açıkladı. Made by Google lansmanında yapılan açıklamaya göre, Pixel 5 modelinin alüminyum gövdesinin üzerini biyo reçine kaplama kullanarak kapladı. Biyo reçineyi ultra ince plastik gibi de düşünmek mümkün.
Pixel 5 modelinin alüminyum gövdeye sahip olmasına rağmen kablosuz şarj özelliğinin bulunuyor olması şaşırtıcıydı çünkü alüminyum ve benzeri metaller kablosuz şarj bobininin devre dışı kalmasına neden oluyor. Metal kullanılıyorsa kablosuz şarj özelliğinin kullanılamayacağı bir kural gibiydi. Ancak Pixel 5 ile bu kural yıkıldı.
Peki şirket daha önce yapmadığı neyi yaptı da Pixel 5 hem alüminyum kasaya hem de kablosuz şarj özelliğine sahip? Biyo reçinenin buradaki fonksiyonu nedir? Aslında Google bu sorulara basit bir kurnazlıkla cevap veriyor. Şöyle ki Pixel 5 modelinin şasesine minik bir delik açtı ve kablosuz şarj bobinini buraya yerleştirdi. Yani görünümde bir fark olmasa da aslında Pixel 5 modelinin arkasında bir delik var. Üstelik bu delik dokunulduğunda hissedilmeyecek kadar küçük. Google bu deliğin üstünü biyo reçine ile kapattı. Böylece kablosuz şarj özelliği de kullanılabilir oldu.