Signal Uygulaması, Elon Musk Tarafından WhatsApp Yerine Önerildi

by Ayse Genc
signal

Arabaları güneşin yörüngesine fırlatmasıyla tanınan teknoloji kralı Elon Musk, sözde güvenli şifreli mesajlaşma uygulaması WhatsApp için en son gizlilik politikası güncellemeleri ile ilgili bir tweet attı. Elon Musk, kullanıcıların WhatsApp yerine şifreli mesajlaşma uygulaması Signal ‘i seçmesini önerdi.

Tweet daha sonra Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından retweetlendi. Kısa bir süre sonra Signal, yeni kullanıcıların artışıyla başa çıkmak için çalıştığını tweetledi.

Bu Musk’ın Facebook ile gizlilik endişeleri üzerine ilk kez halka açık bir şekilde tartışması değil. 2018’de sadece kendi kişisel Facebook sayfasını değil, aynı zamanda şirketleri Tesla ve SpaceX’in sayfasını da kaldırmıştı.

Şifrelenmiş mesajlaşma uygulamalarının her ikisinin de yıllar içinde çözülen güvenlik hatalarına sahip olduğu bulundu. WhatsApp yıllarca, ana şirket Facebook ile paylaşmak için belirli kullanıcı verilerini açıkça topladı. En son politika değişikliği bunu destekliyor. Öte yandan Signal, verilerinizi isteyen herhangi bir varlıkla savaşma geçmişine sahiptir ve mümkün olduğunda sizi daha fazla anonimleştirmek için özellikler ekler.Güvenli mesajlaşma uygulamasını kullanmakla ilgileniyorsanız bilmeniz gereken Signal’in temellerini sizin için aşağıda açıkladık.

Signal Nedir ve Şifreli Mesajlaşma Nasıl Çalışır?

Signal, Play Store ve App Store gibi normal pazarlarında bulunabilen tipik bir tek dokunuşla yükleme uygulamasıdır. Normal metin mesajlaşma uygulaması gibi çalışır. Uygulama kar amacı gütmeyen açık kaynaklı bir geliştirme şirketi Signal Foundation tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor.

Signal’in ana işlevi, telefon numaranızı doğruladıktan ve diğer Signal kullanıcılarının kimliğini bağımsız olarak doğrulamanıza izin verdikten sonra uçtan uca şifreleme ile korunan metin, video, ses ve resim mesajları gönderebilmesidir. Bire bir veya bir grupla sesli ve görüntülü aramalar yapmak için de kullanabilirsiniz

Uçtan-Uca Şifreleme Nedir?

signal

Uçtan-uca şifreleme basittir: Normal SMS mesajlaşma uygulamalarının aksine, mesajlarınızı göndermeden önce karıştırır ve yalnızca doğrulanmış alıcı için gönderir. Bu, kolluk kuvvetlerinin, mobil operatörünüzün ve diğer gözetleme kuruluşlarının mesajlarınızı araya girdiklerinde bile içeriklerini okuyabilmelerini engeller.

Gizlilik söz konusu olduğunda, Signal’in teklifini es geçmek zordur. Kullanıcı verilerinizi saklamaz. Şifreleme becerisinin ötesinde size uygulamaya özel kilitler, boş bildirim açılır pencereleri ve kaybolan mesajlar dahil olmak üzere genişletilmiş ekran gizlilik seçenekleri sunar. Ara sıra ortaya çıkan hatalar, teknolojinin elbette kurşun geçirmez olmaktan uzak olduğunu kanıtladı. Ancak Signal’in genel itibarı ve sonuçları, onu gizlilik konusunda bilgili her kişinin kimlik koruma araçları listesinin en üstünde tuttu.

Yıllardır, Signal’in temel gizlilik sorunu teknolojisinde değil, daha geniş çapta benimsenmesinde yatıyordu. Şifrelenmiş bir Signal mesajı göndermek harikadır, ancak alıcınız Signal kullanmıyorsa, gizliliğiniz sıfır olabilir. Artık Musk ve Dorsey’in onayları, gizlilik artırıcı bir çekim yapmak için bir kullanıcı dalgası gönderdi. Uygulanmanın daha çok benimsenmesi bu gizlilik sorununa çözüm olabilir.

WhatsApp hizmet koşulları ve gizlilik politikalarındaki değişiklik ile yaptığımız haberimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Güncel ve özgün haberler ile karşınızda olmaya devam edeceğiz. Videou anlatımlar için aşağıda bulunan YouTube adresimizi de ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Yorum Bırakın...